Print

12 Juni 2016: MOP wint Oostklasse Toernooi finale, door Johan Vriezen

Afgelopen zondag 12 juni 2016 vond er op de velden van Salland een unieke gebeurtenis plaats.  Alle 8 teams uit de Oostklasse hadden zich hier verzameld voor het Oostklasse toernooi. Het is natuurlijk uniek om alle teams uit een competitie op een veld verzameld te hebben, ik weet niet of dit ooit al eens eerder is gebeurd. Afgelopen seizoen werd door een deel van de teams die uitkomen in de Oostklasse al een t/20 toernooi  gespeeld. Het lag in de bedoeling dit T/20 toernooi dit jaar uit te breiden zodat  alle teams hieraan zouden kunnen deelnemen. Helaas bleek dit door de veldrenovaties bij o.a. Hercules en Quick 1888 niet uitvoerbaar.

Er werd daarom gekozen voor een T/10 toernooi waarbij alle teams op een complex tegen elkaar zouden uitkomen. Dit resulteerde in een geweldige dag waarbij ook het weer nog eens meewerkte. Ondanks de zeer matige voorspellingen bleef het vrijwel de gehele dag droog en konden alle wedstrijden gespeeld worden en werd er lustig op los gescoord. De totalen na 10 overs kwamen regelmatig boven de 90 runs. Om iedereen zo veel mogelijk aan bod te laten komen werden er een aantal speciale regels afgesproken. Na een drietal ronden kon de eindstand worden opgemaakt.

Mop won tijdens de finale tegen Salland de door Hengelo beschikbaar gestelde wisselbeker.

 

MOP winnaar toernooi
Prijsuitreiking

Hercules en Gelre speelden een tie in de wedstrijd om de derde plaats en eindigden als gedeeld derde. Hengelo (5de), Zwolle (6de), Wanderers (7de) en Friesland (8ste) verloren hun eerste wedstrijd en kwamen daardoor in de verliezers poule terecht waardoor de 5de plaats het hoogst haalbare werd.

Tijdens en na het toernooi waren uitsluitend positieve reacties te horen ondanks de soms wel lange wachttijd tussen de wedstrijden. De opmerking “wat nou competitie, laten we dit iedere week doen” geeft ons aan hoe geslaagd dit toernooi was. Salland, bedankt voor de prima ontvangst incl. afsluitende BBQ. Het was werkelijk een topdag.