Print

27 Augustus 2016: SGS CC wint met 4 wickets, door Johan Vriezen

Doordat onze voorzitter nog op vakantie in Portugal was, werd de captaincy van onze President’s XI deze 51ste sluitingswedstrijd waargenomen door ondergetekende. Het team werd dit jaar samengesteld uit leden die zich via teamsnap beschikbaar hadden gesteld. Bij een temperatuur van zo’n 30 graden onder een strak blauwe lucht liepen de twee captains naar de pitch om te tossen. Dit keer viel ons toss muntje tot mijn verbazing op de voor ons verkeerde kant maar evenzeer tot mijn verbazing koos Salim er voor om eerst te gaan fielden. Zoals waarschijnlijk bij een ieder wel bekend is wil ik altijd graag eerst batten dus dit was een prettige meevaller.

Roelof (3) en Rahim (vandaag spelend als batsman) openden onze innings. Op 12 runs viel ons eerste wicket waarna Ragu (18) in kwam. Met het totaal op 50 was ik de volgende die in kwam. 10 runs later werd Rahim (24) het eerste slachtoffer van een viertal run-outs die ik dit weekend op mijn geweten heb. Adithya (9) begon vervolgens zeer voortvarend maar onderschatte de vang kwaliteiten van Salim. John (7) scoorde een aantal snelle singels maar stond op een gegeven moment samen met mij in dezelfde crease  en dat hoort niet (run out nr. 2). Ian (7) werd gebowld en Sreejesh (0) gevangen op het bowlen van Arthur van Lunzen.  Het totaal stond ondertussen op een schamele 111 v 7. na 28 overs. Met Mika (2) werd afgesproken dat hij maar eens moest laten zien dat je niet uit hoeft te gaan. En zo konden er toch 16 runs in 5 overs aan ons totaal worden toegevoegd voor hij een bal speelde die met een boog  over zijn hoofd ongelukkig precies in zijn wicket belandde. Ik riep nog  koppen maar dat mocht niet baten. Samen met Wim (0) werden er opnieuw 12 runs aan ons totaal toegevoegd voordat Wim bij een poging een tweede run te lopen mijn derde run out slachtoffer werd, het eerste waarover ik mij echt wel een beetje schuldig voel omdat ik nog achteruit  moest stappen om niet aan de verkeerde kant van de pitch te belanden. Hoewel Henk (0) als nummer 11 ook geen runs kon scoren leverde ook het laatste wicket 16 runs op dankzij een overtje met 2x6 en 1x4 runs en  een singel op de laatste bal van deze over. Helaas viel ons laatste wicket  in de 39ste over en bleven er 6 ballen ongebruikt, waardoor ik met 69 runs ongeslagen bleef. Met 18 extra’s kwam ons totaal op 157.

Na de lunch kwam SGS tijdens hun batting innings eigenlijk nooit echt in de problemen. Hoewel er regelmatig wickets vielen hielden wij SGS voordurend mede door een te groot aantal extra’s (36) aan de goede kant van de scoringrate. Sreejesh (0 v 17 in 8), Ian (1 v 21 in 7) en John (3 v 17 in 8) bowlden uitstekend maar de overige 3 bowlers waren aan de dure kant, hoewel Adithya nog wel een wicket wist te pakken. Er kon slechts 1 vang van ondergetekende worden genoteerd. Alle overige kansen voor zover die er waren gingen verloren. In de 38ste over wist SGS ons totaal voor het verlies van 6 wickets te passeren.

Na de wedstrijd werd Raimond door Amin met een paar flessen wijn bedankt voor alle wedstrijden die hij voor SGS heeft geregeld. Daarna werd de Puttkammer van Lennep memorial uitgereikt aan de winnende captain van SGS, Salim, die vervolgens de WC (Walhof Challange) trofee voor de man of the match overhandigde aan Arthur. Daarna werd een oude traditie in ere hersteld en werden Liedeke en Annie in de bloemen gezet als dank voor het scoren. Ook aan Corrie en Anke werd een bloemetje uitgereikt als dank voor alle hulp tijdens deze wedstrijd en de rest van het seizoen.

Helaas ging het door ons geplande eten daarna volledig de mist in door miscommunicatie met Bombay Spice. Hoewel iedereen hongerig huiswaarts moest keren was het toch een zeer geslaagde dag.

P.S.  Sander werd op zondag mijn vierde run out slachtoffer van dit weekend in de door Hengelo 2 gewonnen wedstrijd tegen het met 2 eerste klasse spelers versterkte Salland 3.