Print

21 september 2014, Hengelo wint met 2 wickets, verslag van SGS, door "toeschouwer"

Het is een lange rit naar Hengelo maar altijd de moeite waard want qua ontvangst en gezelligheid kennen onze vrienden in het oosten van het land er wel wat van. Een SGS team met een harde kern uit Nijmegen genoot van de krenten wegge en de koffie, won de toss en verkoos te gaan batten.

Saleem, anders goed voor veel runs ging caught and bowled (1) en ook Amin Kasam (10) was geen lang leven beschoren. Gelukkig wisten Steven Lubbers (36 3x4 1x6) en Sonny Jogia (43 allemaal eentjes en tweetjes) de score van 18/2 naar 116 te tillen. Walter Prescod (11) en vooral Theo Straten (34 no 2x4) plus de wides van Hengelo (27) brachten ons totaal toch op 171 toen wij van een goed verzorgde lunch konden genieten. Erik de Jonge nam 3 wickets voor 42 runs in 8 overs.

Met een steeds donker wordende lucht begon SGS te fielden en deed dat 25 overs voortreffelijk – 66/3 op het bord en er leek geen vuiltje aan de zwarte lucht. Maar het pakte anders uit: H. Lameris 31, J. Kloppenburg 43 en Johan Vriezen 33 brachten de 164/8 in 39 overs in de boeken en op het bord. SGS bakte er niets meer van: bowlers bowlden korte ballen, vangen werden gemist, ingooien was ook niet best en misfielden kostte ook een paar boundaries.

Langs de lijn kwamen de supporters in de juiste stemming en dan de laatste over……  een 1, een puntje, een 2, een 2 die door een overthrow een 4 werd, een puntje (tie) en dan een voor de voeten van de batsman neergelegde bal waarop niemand reageerde en de laatste run gelopen werd: 172. Diederik Neeb en Ragu hadden het hoofd koel gehouden.

Walter Prescod 3-20 in 8, W. Moriani (kandidaat lid) 1-38 in 8, Saleem Mohammad 1-17 in 8 en Amin Kasam 1-22 in 8. Wouter Herklots pakte een bijzonder fraaie vang (met één oog want bij het batten belandde een bal op zijn linkeroog dat na de wedstrijd dicht trok en blauw werd). Dirk Coster – keeper – ook 1 vang. Al met al teleurstelling bij de SGS-ers die na 66 runs na 25 overs meenden de overwinning al te kunnen ruiken. Dank overigens nog aan Arthur van Lunszen, die 40 overs umpirede, en zijn Anny die met Lideke de boeken verzorgden.

De nazit was - als altijd - gezellig; het Grolsch bier vloeide rijkelijk, de traditionele prijzen t.w. het schild bleef in Hengelo en op het bat voor de man of the match komt de naam van Steven Lubbers te staan. De borrel uit de bijzondere kruik smaakte goed en het opschrift liet ons weten dat wij volgend jaar – dus in 2015 – voor de 50e keer het seizoen in Hengelo gaan afsluiten... Dat gaat een echte happening worden verzekerde Diederik mij. Er kan al worden ingeschreven bij onze Raimond, onze nieuwe wedstrijdsecretaris. Maar er zal streng geselecteerd worden!

Na een heerlijke BBQ werd de thuisreis aanvaard en om 23.00 reed ik de oprit op. Dat was een dagje Hengelo – volgend jaar graag weer. Diederik en de anderen die ons zo goed verzorgden: hartelijk dank!

Klik hier voor foto's.