Print

17 mei 2015: Hengelo 1 wint met 6 wickets in 24 overs, door Pim Jager

Zondag 17 mei was het zover, niet alleen de tweede wedstrijd van Hengelo 1 van dit weekend, maar ook mijn eerste wedstrijd voor het kampioensteam. Na een start vorig jaar bij Hengelo 2 mocht ik dit jaar eindelijk meespelen met de grote jongens ;)

Na de gebruikelijke opstartproblemen van MCC (spelers te laat, veld niet klaar, captain niet omgekleed, etc.) kon de wedstrijd om 12:10 dan eindelijk van start gaan. Hengelo opende als Fielders en Hercules mocht haar leuk beproeven als battende partij. Al gauw bleek dat Hercules niet te bescheiden geopend had en haar twee beste batsman als eerste naar voren had geschoven. Hoewel Erik (0-51) en Rahim (0-24) als bowlers de schade zeer beperkt hielden was het uiteindelijk John die de eerste van de twee openers knap wist te bowlen in over 24.  Pas in over 30 (en inmiddels 117 runs verder) wist John ook de andere openingsbatsman naar de kleedkamer te sturen. De nieuwe batsman bleven gelukkig een stuk minder lang aan en in over 31, 33, en 36 vielen de volgende wickets, allemaal door knap bowl, dan wel vangwerk van John en Yamar. 

Score na de eerste innings: 158 runs, heel wat in te halen voor Hengelo 1 dus. Een extra gevaarlijke score, omdat deze boven de voor Hengelo 1 tot nu to zo magische 150 punten-grens ligt. Zou dit dan de eerste wedstrijd van het seizoen zijn waar we die halen?

Na een korte, maar heerlijke, voedzame en versterkende lunch (bedankt weer!), was het tijd voor Hengelo 1 om aan slag te gaan als battende partij. Erik en Abishek openden en hadden zich duidelijk laten inspireren door het openingspartnership van Hercules. Het duurde uiteindelijk tot over 12 voor Abishek (33 runs) ruimte mocht maken voor Akshay. Ook in dit partnership voelde Erik zich duidelijk thuis, en de doubles, triples en fours bleven ons (soms letterlijk) om de oren vliegen. 

Toen met een score van 155 op het bord in de 21ste over bij Erik het besef doordrong dat hij met z’n 89 runs net geen century meer kon scoren besloot hij over te gaan tot een heroïsche alles of niks-actie. De rest van Hengelo 1, die inmiddels de borrel buiten al klaar hadden gezet, keken vol spanning naar deze wellicht wel laatste bal van de wedstrijd. Helaas voor Erik werd het uiteindelijk niks in schoot de bal genadeloos onder z’n bat door, vol tegen zijn wicket. Zo had Yawar zich ook niet helemaal voor niks ge-pad-up. Een paar ballen later (en geen runs) laat ook Akshay zich voor hetzelfde gat vangen en wordt hij caught out. We hebben de borrel maar weer terug gezet in de koelkast. 

Dit gaf wel de kans aan Vikas om zich te bewijzen. Na een paar ballen knap staande te zijn gebleven en een paar wides geïncasseerd te hebben was de score tie en stond (door een over bowled) Yawar aan het live wicket. Vastberaden om niet te winnen op een wide-bal rende hij vervolgens links en rechts over de pitch om elke bal te pakken, een tactiek die wonder boven wonder niet bestraft werd met een wicket. De volgende over (24) was het dan toch Vikas die de allesverlossende slag toebracht en de laatste, bijzonder rustig gelopen, single pakte.

 

Hengelo 1 won de wedstrijd in 24 overs met 6 wickets en wist hiermee (eindelijk) de magische 150 punten grens te doorbreken. Een stijgende lijn die het team alleen maar nog ongekend hogere hoogtes kan voeren.