Print

26 april 2015: Hengelo wint met 1 wicket in 38 overs, door Roelof Kruijshoop

De eerste wedstrijd van het cricketseizoen 2015. Het was vrij koud en we hadden een beetje regen. SGS werd ontvangen met koffie, thee en iets lekkers.

SGS mocht met batten beginnen en verloor snel twee wickets, maar daarna hield SGS goed stand. Hans Noorhoff sloeg in zijn eigen stijl veel ballen hard naar de legside. Hij kwam tot 29 runs (5x4) en steunde Salim Abdul Mohammad goed. Salim kwam moeizaam op gang maar met 8x4 bereikte hij toch 44 goede runs. Theo Straten begon voorzichtig maar scoorde 33 runs (3x4 + 1x6) en Anjana Kadirapulige liet 27 runs (2x4 + 1x6) noteren.

Een locale voetbalderby bij onze voetbal-buren werd met veel te veel vuurwerk opgeluisterd en wij mochten in de rook spelen. Ook ging het vuurwerkspektakel wel heel erg lang door. Dat was niet leuk voor ons. Na een goed verzorgde lunch ging Hengelo voortvarend van start. Diederik Neeb ging met 79 run out (9x4), Johan Vriezen 20 en Erik de Jonge 19 not out. Het eind werd nog spannend en op 181 v.8  had SGS nog kans om te winnen maar na twee gemiste kansen werd in de 38e over de winning hit gescoord.

Na afloop was het een gezellige derde inning en werden er plannen gemaakt voor de 50e (!) slotwedstrijd op 29 augustus.