Print

14 mei 2015: Hengelo 1 wint met 5 wickets in 39 overs, door Roelof Kruijshoop

Op de training woensdag werd de 11e man geregeld, want er waren maar 10 inschrijvingen voor deze verre wedstrijd. Wij vertrokken met 3 auto’s redelijk op tijd en het verkeer was druk maar zonder files. Bij aankomst mooi weer en een gastvrije ontvangst in de kantine boven de hockeyclub MOP. De mannen van MOP waren nog erg druk bezig om het veld gereed te krijgen. Drie voetbaldoelen stonden met metalen buizen verankerd in het veld midden in de aanloop van de bowlers. Helaas nog steeds de slechte mat op een cricketpitch met hoge grasranden langs de kant. De witte creaselijnen waren deels verdwenen of lagen los op de pitch en op die plaats was een diepe sleuf, die zorgde voor een paar hoog opkomende ballen. Helaas ook geen screens, maar daar hadden wij niet echt last van.

Hengelo begon met fielden. MOP opende met topscorer N. Rana die regelmatig scoorde met harde slagen: 8 boundaries en 1 zes! Hij werd in de 24e over gevangen toen MOP al 106 runs had gemaakt. Het was een zeer sportieve wedstrijd en dat leverde ons maar liefst 4 LBW’s op. Akshay Patil  en Rahim Azhar bowlden de snelste ballen, maar hadden niet het meeste succes, maar die hadden ook de beste tegenstanders tegenover zich. Het was dus erg nuttig. John Kloppenburg nam 3 wickets en bowlde zuinig. 2 clean bowled en 1 caught&bowled; well done John! Bij het batten had John op ook nog eens 31 not out en voor uw verslaggever was hij the man of the match! Uiteindelijk bleef MOP steken op 153 runs in de 39e over. Omdat Stuart deze week niet aanwezig kan zijn mocht Roelof Kruijshoop laten zien of hij het wicketkeepen nog niet was verleerd. Het ging uitstekend: 0 byes (en 1 niet gegeven caught behind op het bowlen van Rahim).

Hierna was het weer ver teruglopen naar het clubhuis, waar MOP een keurige lunch had verzorgd, die vergelijkbaar was met de lunches die wij meestal in Hengelo hebben.

Hierna liet captain Erik de Jonge Abhishek Talele en Tushar Sakpal openen en dat was een prima keuze. MOP was erg enthousiast aan het spelen, maar hun bowlers Hem Shrestha en Nouman Rana werden veel weggeslagen, zodat er na 5 overs 23 runs op het bord stonden. Sakpal steunde Abishek goed maar ging bowled in de 11e over. Helaas sneuvelden Erik de Jonge, Maddaan en Pramod Chodimella veel te snel, maar toen kwam John Kloppenburg in die in een rustig tempo samen met Aditya Narayanan de score keurig liet oplopen tot 154 runs in de één na laatste over. De eerste winst voor HENGELO 1 dit seizoen en er komen er meer aan!