Print

29 augustus 2015, SGS wint met 1 run de 50e editie van de slotwedstrijd Hengelo-SGS, door Roelof Kruijsoop

Batten SGS (175 a.o. in 39.3 overs): M. Moorjani 52, H. Gerson 16, A. Kasam 17, T. Straten 24, S.A. Mohammad 17 (no) en 24 extra's.
Fielden HENGELO: J. Vriezen 3-45 in 8, R. Puttkammer 2-29 in 6, R.E. Kruijshoop 1-12 in 6, A. Poffers 1-17 in 5, J. Kloppenburg 1-26 in 7.3 en A. Sridhar 1-45 in 6. Keeper S.W. Quickfall 1 vang en 1 stumping, R. Puttkammer en A. van Lunszen (gast) elk 1 vang.

Batten HENGELO (174 a.o.): R. Puttkammer 10, S. Quickfall 29, A. Sridhar 19, J. Vriezen 18, J. Kloppenburg 19, D. Neeb 45 no. Extra's 25.
Fielden SGS: A. Kasam 3-35 in 8, R. van den Berg van Saparoea 2-30 in 6, W. Prescod 1-38 in 7,
en M. Moorjani 1-19 in 8. Vangen : A. Kasam 3 en elk 1 van M. de Rooij en M. Moorjani.

Wat een dag! Fantastisch weer - een organisatie in Hengelo die klonk als een klok, een geweldige ambiance, lieftallige jongedames die ons verzorgden en een fantastische lunch op tafel toverden, een heuse ijsboer die i.p.v. water met zijn kar het veld op kwam en ons heerlijk ijs aanbood, een gezellige derde innings met veel speeches en prijsuitreikingen en daarna , als slot, nog een voortreffelijke BBQ. Bij aankomst begon het feest eigenlijk al: heerlijke koffie met krentenwegge en soesjes stonden voor ons klaar terwijl een aantal leden van Hengelo een tent aan het opzetten waren want in de schaduw wilden wij op deze warme dag wel zitten.

Zo zou ik haast vergeten dat er ook nog cricket gespeeld werd: de liefst 50e editie van de slotwedstrijd. Deze wedstrijd was decennia lang traditioneel de sluitingswedstrijd van het cricketseizoen, totdat er ook wedstrijden in september werden georganiseerd.

SGS was op een stand van 8 runs al beide openers kwijt. Daarna nam Namish Moorjani het heft in handen en scoorde een geweldige 52 (2x4 en 2x6). Steun kreeg hij van Hans Gerson 16 en Amin Kasam 17. Theo Straten 24 en Salim Mohammad 17 not out brachten 175 runs op het bord waarbij ook 24 extra's meetelden. Jammer dat bij een misverstand bij het fielden Adriaan Poffers en Diederik Neeb op elkaar knalden en Diederik met een gescheurde lip lang aan de kant moest blijven. Gelukkig kon hij later nog wel batten.... En hoe !

Hierna een geweldige lunch met broodjes kroket, diverse salades, fruit, noem maar op. Vervolgens ging Hengelo batten. De eerste vijf batsmen kwamen allen in de boeken met dubbele cijfers waarna een kleine collaps kwam. Diederik Neeb wilde ondanks zijn blessure toch batten en kwam op 113/7 in. Met listig spelen en aan het levende wicket blijven voerde hij de score gestaag op. Op 130 en 168 verloor hij partners. In de laatste twee overs gaf hij de keeper een vangkans, die gemist werd, en er volgden nog twee run-out mogelijkheden maar de bal werd bij de stumps fout behandeld en ook die kansen werden door ons niet benut. Op de laatste bal van de dag moest er een vier geslagen worden om te winnen. Het werd een tweetje en SGS won met 1 run. Diederik bleef met een fraaie 45 not out.

Hierna werden de traditionele prijzen uitgereikt. De "Puttkammer-van Lennep Memorial", in 1995 door Pieter van Vliet ter beschikking gesteld ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van HENGELO, werd door HENGELO Vice Voorzitter Johan Vriezen (Diederik Neeb had het speechen aan hem overgedragen wegens zijn gescheurde lip) uitgereikt aan SGS-captain Raimond v.d. Berg v. Saparoea. Ook de "Gouden Kruik" met Schiedams vocht, mocht worden uitgeschonken door het winnende SGS. De traditie van de "Gouden Kruik" gaat terug tot 28 augustus 1965. Deze kruik wordt uitgereikt door de captain van het verliezende elftal aan de captain van het elftal dat heeft gewonnen. Vervolgens wordt de inhoud broederlijk gedeeld door alle spelers.

SGS captain Raimond v.d. Berg v. Saparoea had een dankwoord voor de organisatie, prachtige zonnebloemen voor de lieftallige dames die de lunch zo voortreffelijk hadden verzorgd en bood HENGELO een fotocollage aan met treffende beelden van een voorgaande HENGELO-SGS dag.
Na de speech van Raimond bleef er voor onze voorzitter weinig over om te zeggen. Wel dat wij graag de IJssel over komen om in het oosten van het land te spelen bij onze vrienden van Salland, Gelre en natuurlijk HENGELO waar wij ieder jaar liefst drie wedstrijden spelen en waar ook de Senioren Onderlinge graag komt met hun Toer door het Oosten.

Tenslotte reikte Roelof Kruijshoop het "Ben Walhof Man of the Match Bat" uit aan Manish Moorjani. Hij was met zijn 52 runs topscorer van de dag en had ook voortreffelijk gebowld.

Adriaan Poffers en Roelof Kruijshoop hadden een echte "Hengelo-quiz" gemaakt. Deze werd door diverse aanwezigen ingevuld, maar het is niet verbazend dat een oud HENGELO'er de meeste antwoorden goed had. Cees van Lennep en Dineke kregen hiervoor een fles wijn. Ook Antoinette Gilding mocht een fles in ontvangst nemen.

Daarna werd van een geweldige BBQ genoten, vloeide het bier rijkelijk, ging de Gouden Kruik open, werd het Schiedams vocht genuttigd en werden de wijnflessen ontkurkt. Er was een tijd van komen - dat was om 9.15 uur van huis gaan - en een tijd van gaan en dat betekende om 22.30 uur aankomst thuis. Een lange heerlijke dag waaraan wij met genoegen zullen terugdenken. De foto's spreken voor zich !

Roelof Kruijshoop

Link naar alle foto’s op de SGS website:
Foto's HENGELO-SGS op 29 augustus 2015   foto’s Henriëtte van Blaaderen
Foto's HENGELO-SGS op 29 augustus 2015   foto's Roelof Kruijshoop (incl. de prijsuitreiking)
Foto's HENGELO-SGS op 29 augustus 2015   foto's Duco Ohm
Link naar de groepsfoto